BOZOK ÜNİVERSİTESİ

HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK

Programda, halkla ilişkilerin uygulama biçimleri üzerine eğitim ve araştırma yapan elemanlar yetiştirilir.Halkla ilişkiler programının 4 yıllık eğitim süresinin ilk iki yılında sosyoloji, psikoloji, siyaset bilimleri, ekonomi, hukuk ve istatistik gibi temel dersler okutulur. Daha sonraki yıllarda reklamcılık, fotoğrafçılık, iletişim vb. konularda eğitim yapılır. Halkla ilişkiler ve tanıtım programına girmek isteyen bir kimsenin sosyal bilimlere ilgili ve bu alanda başarılı, ikna gücüne sahip, girişken, insanlarla etkileşimde bulunmaktan hoşlanan, yaratıcı bir kişi olması gerekir. Mezunlar hastane, üniversite gibi özel veya kamu sektörüne ait çeşitli kurumlarda çalışabilirler. Meslekte kazanç, çalışma koşullarına göre değişmektedir. Bölümde Halkla İlişkiler,Reklamcılık Anabilim Dalları bulunmaktadır.

HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK